Tiina Parikka on korusuunnittelija

"Kaikkien aineellisten mukavuuksien keskellä meidän on säilytettävä kiinnostus kaikkeen kauniiseen ja tunteisiin vetoavaan, olivatpa sitten kysymyksessä mestariteokset, joita aika ei ole jäytänyt, käsityöläisten
vaatimattomat työkalut tai alkeellisten koneiden puuttelliset tuotteet."

- Jean Chatelain, 60-luvun Ranskan museoiden johtaja-


Miksi Lady Renaissance?

Kuudennella luokalla renessanssin aikaa opiskellessaan, tyttäreni tokaisi ruokapöydässä: "Äiti, sä oot oikea renessanssi-ihminen." Ihmettelin, mitä hän sillä tarkoitti ja hän perusteli: "No, kun sä osaat tehdä ihan mitä vaan." Tytär sovelsi oppimaansa arkeen, jossa äiti teki kaiken mahdollisen itse.


Käsityöt ja omilla käsillä tekeminen ovat lapsuudestani asti olleet tärkeä osa elämääni. Elämän ruuhkavuosina vain käsitöiden tekeminen jäi ja kaikki energia oli pakko suunnata arjesta selviytymiseen. Kaksi vuosikymmenentä myöhemmin olin täydellisen uupunut rankan arjen ja omaishoitajana työn ohella toimimisen seurauksena. Jaksettavaa oli vain yksinkertaisesti liikaa. Tuntui, ettei minua enää ole, oli vain "mama". Olin varma, etten jaksaisi hymyillä enää koskaan.


Kauneus ja luova käsillä tekeminen pelastivat minut.

Huomasin, että täydellisen mustan uupumuksen vastapainoksi syntyi voimakas kauneuden ja kirkkaiden värien kaipuu. Etsin kauniita esineitä kirpputoreilta, aloin neuloa ja viimeiseksi löysin upeissa väreissä hohtavat kivet ja helmet. Huomasin, että meissä itsessämme on uskomattomia voimavaroja ja paras mahdollinen lääke henkiseen hyvinvointiin on omilla käsillä tekemiseen käytetty aika.

Lähtökohtani korujen luomiselle on niiden syntyminen eräänlaisena tajunnanvirtana. Jokainen niistä kuvaa väreillään ja muodoillaan senhetkistä tunnelmaani. Pyrin välttämään liikaa symmetrisyyttä, koska se on mielestäni tylsää. Haluan, että koruissani tapahtuu ja silmä saa pysähtyä erilaisiin elementteihin. Korun kantajan on mukavaa tietää, ettei toista samanlaista tule vastaan.

Pian ympärilläni olevat ystävät ja tuttavat kiinnostuivat koruistani ja yhä useampi halusi yksilöllisen, käsityönä tehdyn korun itselleen. Niin syntyi toiminimi Lady Renaissance.

Tammikuussa 2010, suomalaiselle naiselle vaatteita Suomessa valmistavan Tazzian uusi omistaja Siv Baumgartner, suunnittelija Minna Jermilä ja liikkeen ammattitaitoiset myyjät tutustuivat koruihini ja siitä alkaneen innostuneen yhteistyön seurauksena asiakkaat voivat hankkia Tazzian Porvoon myymälästä samalla kertaa suommalaista designia olevan, upean puvun ja siihen sopivan Lady Renaissance-korun ammattitaitoisen myyjän opastamana!

Vuodesta 2018 alkaen Suomen Lapissa, tarkemmin Pellon Kello ja Lahjapalkisessa voit myös tutustua Pellon Lumilintu-koruihin ja muihin Ladyn piensarjoihin.

Uskon vahvasti suomalaisten naisten arvostavan yhä enemmän yksilöllisiä tuotteita ja henkilökohtaista palvelua. Yhä useampi haluaa kertoa koruilla myös omia tarinoitaan. Niitä haluan tarjota asiakkailleni!